Sutjeska potvrdila: Dragan Mijanović novi trener

Sutjeska Meridianbet potvrdila – novi trener Nikšićana je Dragan Mijanović.

Mijanović je naslijedio Vladimira Jankovića i treći je trener ove sezone, budući da je Nikšićane na startu vodio Nenad Brnović sa kojim se Sutjeska rastala poslije eliminacije od Santa Kolome u kvalifkacijama za Ligu konferencija. Rastanak sa Nenadom Brnovićem, praćen saopštenjima, teškim optužbama i krivičnom prijavom, odavno nije zabilježen.

Cilj Sutjeske i Mijanovića je izlazak u Evropu. Ekipa je na četvrtom mjestu sa 28 bodova – lider, Budućnost ima 11, Dečić devet, a Jezero bod više. Ukoliko želi da igra evropska takmičenja, Sutjeska ima dvije opcije – prva je da završi među dvije ekipe u prvenstvu. Ako Budućnost i Dečić ostanu na prvom i drugom mjestu, a jedna od te dvije ekipe osvoji Kup, onda bi i trećeplasirana ekipa iz Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige išla u Evropu. I to je druga opcija Sutjeske.

Takođe, Upravni odbor je najavio podmlađivanje ekipe, te oslanjanje na igrače iz Nikšića. Odavno se spekuliše, a upravo bi ovo mogla da bude najava, da u zimskom prelaznom roku u Nikšiću slijede velike promjene u igračkom kadru.

„Upravni odbor FK Sutjeska imenovao je Dragana Mijanovića, dugogodišnjeg trenera mlađih kategorija kluba, za novog šefa stručnog štaba, pošto je prethodno razriješio Vladimira Jankovića. Dugogodišnjim predanim radom i postignutim rezultatima u mlađim selekcijama, Mijanović je zaslužio da preuzme našu seniorsku ekipu. Naš cilj je jasan – želimo izlazak u Evropu, ali, istovremeno, i podmlađivanje ekipe u kojoj će glavni oslonac biti igrači iz naše škole i Nikšića. Vjerujemo da je upravo Dragan Mijanović čovjek koji ima znanje i kapacitet da zajedničke ambicije sprovede u djelo“, poručila je Sutjeska.

Vladimir Janković je vodio Sutjesku na 16 utakmica Meridianbet 1. CFL i ostvario učinak od pet pobjeda, osam remija i tri poraza. Nikšićki „plavi“ su prvi dio šampionata završili na četvrtom mjestu sa 28 bodova, a eliminisani su u osmini finala Kupa Crne Gore od ekipe Dečića. Ovaj bodovni saldo najslabiji je na polusezoni još od 2016. godine kada je Sutjeska Meridianbet poslije 17 utakmica osvojila 25 bodova. Ove jeseni je odigrala dvije utakmice više.

Foto: FK Sutjeska

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA