(VIDEO) Sutjeska opet poražena od Vojvodine, ništa od polufinala

Sutjeska nije uspjela da se plasira u polufinale ABA 2 lige, pošto je i u revanšu četvrtfinala poražena od Vojvodine u Novom Sadu 81:70. Novosađani su slavili u prvom meču 84:79, a za finale će se boriti sa drugim crngogorskim predstavnikom Podgoricom, koja je eliminisala Zlatibor.

Nakon izjednačenog početka, Vojvodina se serijom 7:0 odlijepila na 14:7, da bi do kraja uvodnog perioda stekla i devet poena viška 20:11.

Na startu druge četvrtine domaćin je prvi put stigao do dvocifrene prednosti 24:11.

Nastavio je domaćin da dominira, pa je nakon zakucavnja Nikolića i trojke Kaningema poveo 41:19, na tri i po minuta prije odlaska na veliki odmor.

Nakon 20 minuta igre Vojvodina je imala čak plus 25, pa je već tada meč riješen 48:23.

Reagovala je, doduše, Sutjeska u nastavku.

Drugo poluvrijeme je otvorila sa devet poena u nizu, a potom je prišla i na minus deset – 54:44. Ipak, finiš trećeg perioda je pripao domaćinu, koji se nakon serije 6:0 odlijepio na 60:44.

Nikšićani su u posljednju dionicu krenuli sa pet uzatopnih poena i opet zaprijetili 60:49, na nešto malo manje od devet minuta prije kraja.

Međutim, Kaningem nakon prodora, te Banjac sa dvije trojke odbili su nalet Nikšićana 71:53, a potom je Vojvodina mirno privela meč kraju.

Kaningem je predvodio Vojvodinu sa 20 poena, kod Sutjeske su se istakli Spasojević sa 13, odnosno Mitrović sa 12 koševa.

Foto: ABA liga

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA