Sutjeska i Podgorica u ABA 2 ligi i baražu za plej-of

Ligaški dio takmičenja u Prvoj košarkaškoj ligi završen je sinoć pobjedom Podgorice na gostovanju Kotoru 69:65. Na taj način, ovaj dio prvenstva sa najboljim skorom završili su Podgorica i Sutjeska, koji su na taj način osigurali vizu za ABA 2 ligu naredne sezone i mjesto u baražu za plej-of.

U baražu za plej of igraće upravo Sutjeska i Podgorica, a prvi meč igra se u Nikšiću 9. maja. Baraž se igra po sistemu 1-1, odnosno dva meča, gdje će se računati koš razlika za prolaz.

Podgoricu je predvodio Brendon Slaj sa 18 poena, te Filip Anđušić, koji je upisao dabl dabl (17 poena, 11 skokova), dok je Marko Kljajević dodao 11.

U timu iz Kotora dominirali su Mustafa Asaf (21 poen, 11 skokova) i Balša Jokić, koji je uz 20 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija i čak 4 blokade.

Treće mjesto osvojila je ekipa Teoda, koja će igrati baraž za plej-of protiv Mornara. Prvi meč baraža igra se u Tivtu, u utorak 7.maja. U plej-ofu, odnosno polufinalu, direktan plasman osigurali su Budućnost Voli i SC Derbi.

Najslabije plasirana dva tima na kraju su Jedinstvo i Pljevlja, dok će baraž za Prvu ligu igrati Ibar i Mediteran, drugoplasirani tim iz Prve lige.

Prvi meč igra se u „Topolici“, u ponedjeljak 6.maja od 14 časova.

Novi prvoligaš je Šušanj, prvak Druge lige.

Foto: KK Sutjeska

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA