Šola skratio spisak kandidata za EP

Uoči turnira u Poreču, koji je posljednja provjera za nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, selektor crnogorskih rukometaša Vlado Šola skratio je spisak za Evropsko prvenstvo.

U Poreč putuje 18 igrača, stručni štab je odlučio da golmani Filip Borozan, pivot Miodrag Ćorsović i bek Stevan Vujović neće konkurisati za mjesto u timu za predstojeću akciju.

Ukoliko se javi potreba za izmjenama u sastavu uoči puta na EHF Euro 2024 ili tokom samog prvenstva, navedena tri igrača bi ponovo mogla da dobiju poziv da se priključe nacionalnom timu.

U konkurenciji za konačan spisak za Evropsko prvenstvo su dakle, golmani Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Vuk Lazović i Nemanja Grbović, te bekovi Radojica Čepić, Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.

Reprezentacija se 6. januara vraća u Crnu Goru, a četiri dana kasnije planiran je put u Minhen, gdje će Mirko Radović i saigrači igrati utakmice grupne faze.

Foto: RSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA