Slađana Pejović postavila novi rekord Crne Gore

Na beogradskom Ušću održana je trka na deset kilometara, a koja je okupila oko 3000 ljubitelja trčanja.

Crnu Goru na ovoj manifestaciji predstavljali su atletičari Nikšića – olimpijka Slađana Pejović, Dejan Popović i Ivan Popović. Slađana se nakon duge pauze uspješno vratila na stazu i istrčala novi rekord Crne Gore na cesti (10 km), koji sada iznosi 38:37.00. Njen dosadašnji rekord iznosio je 39:20,0 postignut u Brčkom 22.juna 2019.godine.

Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Vambua Bernard iz Kenije sa rezultatom 28:26 minuta. Drugo i treće mjesto pripalo je njegovim sunarodnicima Kimtaiju sa vremenom 28:28 i Kipsangu sa 28:30.

U ženskoj konkureciji slavila je El-Oihabi Doue iz Španije koja je trku završila za 33:20 minuta. Kenijke Jebet Valentine (33:30) i Niaboke Rona (34:19) bile su druge i treće.

-Poslije svih padova koje sam imala, spremna za nove izazove. Što bi rekli godine su samo broj, dok ima volje, želje i upornosti sve se može. Hvala svim ljudima koji su uz mene i koji mi pomažu da ostvarujem svoje ciljeve. Novi rekord donosi mi veliki motiv da dodatno pojačam tempo i da se još bolje spremam za izazove koji slijede – kazala je Slađana Pejović.

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA