Sjajna godina iza Davida Mirkovića: Ciljevi ostaju isti

Uspješnu godinu na profesionalnom planu, košarkaš David Mirković „finiširao“ je sjajnim nastupom za svoj SC Derbi protiv Budućnosti.

Sedamnaestogodišnji Nikšićanin je sjajnom igrom i učinkom od 17 poena i 9 skokova dao ogroman doprinos pobjedi svog tima (94:82) protiv favorizovanog rivala i tako još jednom pokazao da posjeduje ogroman igrački potencijal. Ovo je inače samo jedna u nizu dobrih Davidovih partija u dresu podgoričkog kluba.

“Utakmica protiv Budućnosti je bila nevjerovatna , kako za mene , tako i za moju ekipu. Polusezona je protekla relativno dobro . Osvojili smo Superkup i ušli u sezonu puni samopouzdanja i imali smo velika očekivanja , ali mislim da je kada sve oduzmemo i saberemo 7-6 najrealniji skor”, ističe u razgovoru za portal RTNK mladi Mirković.

Godinu na izmaku David će pamtiti i po učešću na NBA-FIBA kampu u poljskom Vroclavu gdje je pokazao da je u ovom trenutku jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi. Tom prilikom biran je i najbolji tim kampa i naravno u njemu se našao Mirković.

“NBA kamp je bio jedno nevjerovatno iskustvo i stvarno mi je dosta značio za moje samopouzdanje u toku nastavka sezone. Trenirao sam pod nadzorom NBA trenera i skauta i mislim da sam za taj kratak vremenski period stekao odlično mišljenje svih njih i skrenuo paznju na sebe”, ističe mladi košarkaš.

Kraj godine je vrijeme kada se sumiraju rezultati i prave planovi za dalje. Davidov cilj je jasan..

“Ništa ne bih naročito mijenjao , a ciljevi ostaju isti, a to su da u narednoj godini dam svoj maksimum i postanem što bolja verzija sebe, kako košarkaski tako i kao ličnost”, kaže za kraj Mirković.

Branko Čupić
Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Gledao sam ga vise puta. Po meni, trenutno jedan od najvecih potencijala, na eks yu prostoru.

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA