Sekulić: Imamo sjajnu atmosferu i zdrav kolektiv – to je osnov za uspjeh

Fudbaleri Budućnosti gostovaće sjutra ekipi Jedinstav u utakmici sedmog kola Meridianbet 1. CFL.

„Plavi“ u posljednji okršaj pred reprezentativnu pauzu ulaze kao lideri prvenstva (prvo mjesto dijele sa Jezerom i Petrovcem uz bolju gol razliku sa 11 bodova), nadaju se da će tako da ostane i nakon utakmice sa Jedinstvom, kao i da će nastaviti pozitvan niz – tri vezana trijumfa, šest utakmica bez poraza uz gol razliku 14:3.

Na sve to, podgorički tim nikada nije izgubio u Bijelom Polju kao gost – 10 utakmica, osam pobjeda, dva remija.

Međutim, sve to ne opterećuje „plavo – bijele“, koji su koncentrisani na što bolju predstavu.

„Rekao sam na početku sezone da svaki protivnik zaslužuje maksimalno poštovanje i respekt. Jedinstvo je prethodne sezone bilo hit prvenstva, a mislim da su u aktuelnoj zaslužili da osvoje više bodova nego što su osvojili do sada“, govori napadač Balša Sekulić, svjestan da će stadion da bude lijepo popunjen…

„Draž je kada igramo pred punim tribinama, a Jedinstvo kod kuće uvijek ima sjajnu podršku, koja im je iz utakmice u utakmicu vjetar u leđa. Znamo da će da bude teško, ali na nama je da ispunimo svoj cilj. Moramo da budemo koncetrisani, direktni i ujedinjeni. Samo tako možemo doći do tri boda, koja bi nam dala dodatni elan za rad tokom pauze“.

Šef stručnog štaba Mladen Milinković se od povratka u Podgoricu raduje pauzi u šampionatu, kako bi imao vremena i prostora da radi još jače i više sa plavim prvotimcima.

„Trenutno je najbitnije da na pravi način odradimo utakmicu u Bijelom Polju i ostvarimo pozitivan rezultat, a što se tiče igre – uvijek ima prostora za napredak. Iskreno, mislim da izgledamo mnogo bolje nego na početku sezone, to je plod timskog rada, a vjerujem da će šef sa stručnim štabom tokom pauze sprovesti u djelo sve planove i da ćemo biti bolji“, jasan je 25-godišnji centarfor.

Kako ekipa igra sve kvalitetnije, tako do izražaja dolazi Balša Sekulić – u najvećem derbiju domaćeg fudbala je postigao gol za 1:0 najavivši trijumf protiv Sutjeske u Nikšiću (2:1), dok je u srijedu sa dva gola potvrdio ubjedljivu pobjedu nad Podgoricom (4:0) i plasman u četvrtfinale Kupa.

“Svakom fudbaleru su važni golovi, a posebno nama koji igramo na poziciji koja to zahtjeva. Jednostavno, napadač živi od golova i najljepše se osjeća kada pogađa. Vjerujem u sebe i ekipu, znači mi dobra atmosfera u klubu, kao i podrška cijelog tima. Jednostavno, fudbal je timski sport, a zdrav kolektiv je osnov svega”.

Foto: FSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA