Remi u derbiju CFL: Budućnost povela 2:0, Matić sa dva gola vratio Dečić

Crnogorski derbi u prvom kolu proljećnjog dijela šampiona završen je bez pobjednika, nakon što su Budućnost i Dečić remizirali 2:2.

Duel dvije prvoplasirane ekipe nakon dva mjeseca pauze donio je dobar fudbal.

„Pod Goricom“ se u vazduhu osjećala fudbalska groznica, pa su Podgoričani ispunili zapadnu tribinu našeg najvećeg stadiona.

Ekipa Mladena Milinkovića povela je u 27. minutu preko Milana Vukotića.

On je u 27 minutu lijepo prihvatio loptu, driblingom se oslobodio čuvara i precizno pucao u mrežu Igora Nikića.

Gol je malo trgnuo goste, koji su postali agresivniji na terenu, ali daleko od prave prilike u prvih 45 minuta.

I onda taman kada se očekivalo da sudija Savović pokaže put svlačionice, uslijedila je nova majstorija Budućnosti, tačnije Đorđa Despotovića.

Fudbaler koji je stiglo tokom zimske pauze, pokazao je da će biti veliko pojačanje za ekipu Milenkovića, a njegova reakcija pokazuje fudbalsku klasu.

Ubacio je Ivan Bojović loptu, Despotović je primio, u prijemu se oslobodio čuvara, a onda je sijevnula ljevica. Nikić je bio nemoćan.

U nastavku pak Tuzani su zaigrali konkretnije, a kao prava stvar koju je napravio Milorad Peković bio je ubacivanje Bojana Matića koji je u Tuze stigao baš kao Despotović tokom zimske pauze.

Bivši fudbaler Partiazana je dva puta dobro reagovao glavom u šesnastercu domaćih u pet minuta (70. i 75.) i Dećić je poravnao rezultat.

Imala je Budućnost priliku preko Sekulovića, ali je Nikić dobro reagovao. 

Probali su „plavo-bijeli“ još par puta, ali ni jednom da ozbiljnije zaprijete gostima.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA