Omladinci žele da ispišu istoriju

Gol Vasilija Adžića u šestom minutu sudijske nadoknade utakmice sa Izraelom učinio je da crnogorski omladinci nastave da sanjaju istorijski uspjeh u plasman na Evropsko prvenstvo.

Naša U19 selekcija, koju vodi nekadašnji kapiten Budućnosti Goran Perišić, u Norveškoj ima šansu koju ne želi da propusti, mada je realnost da pred posljednjih 90 minuta elitne runde kvalifikacija nije sve u njenim rukama.

Crna Gora večeras od 19 časova igra sa Bosnom i Hercegovinom, četiri sata ranije se sastaju Norvžani i Izraelci i od tog duela zavisi da li naš nacionalni tim mora da krene na sve ili ništa u posljednjem duelu na turniru. Izraelci, naime, ne smiju da izgube od domaćina kako bi crnogorski fudbaleri trijumfom nad BiH preuzeli prvo mjesto i osigurali odlazak na kontinentalno takmičenje.

– Nada i dalje postoji, iako ne zavisimo sami od sebe. Prije naše utakmice ćemo znati da li nas pobjeda protiv Bosne i Hercegovine vodi na Evropsko prvenstvo, što bi bio najveći uspjeh ove generacije i istorijski za Crnu Goru – rekao je selektor Goran Perišić.

Crna Gora je na startu turnira izgubila od Norveške (2:1), a onda je savladala Izrael (1:0). Oba pogotka je postigao Adžić, koji na ljeto iz Budućnosti ide u Juventus…

– Protiv Izraela smo odigrali dva različita poluvremena. U prvom smo bili u grču, strahu… U nastavku smo se oslobodili, igrali bolje, stvorili nekoliko šansi… Bog nas je na kraju nagradio kada je stigao gol Adžića i to nam daje nadu za posljednju utakmicu da možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo – kazao je Perišić.

Defanzivac naše reprezentacije Stefan Radojević ističe da je ekipa do sada pokazala da može da igra protiv svih reprezentacija.

– Prethodne dvije utakmice su bile zahtjevne, ali smo uprkos tome dokazali da možemo da se nosimo sa velikim ekipama. U prvom meču nismo iskoristili šanse koje smo stvorili, ali smo u drugoj protiv Izraela stigli do pobjede. U igri smo za Euro, svi vjerujemo da je taj cilj dostižan – kazao je Radojević.

Crna Gora ide na trijumf u posljednjem meču, šta god se dogodilo u duelu Norveške i Izraela.

– Znamo da ne zavisimo od sebe, ali u meč ćemo ući s namjerom da osvojimo tri boda, to se neće promijeniti iako ne dobijemo dobre vijesti prije toga. Ipak, optimisti smo i vjerujemo da ćemo biti prva generacija crnogorskih fudbalera koja je izborila plasman na šampionat Evrope – zaključio je fudbaler Berana.

Foto: FSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA