Održan 7. Ostroški polumaraton: Pobjednici  David Nikoli i Luiza Gega

Danas je na stazi od Saborne crkve Svetog Vasilija u Nikšiću do manastira Ostrog, pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić i Mitropolije Crnogorsko primorske, uz podršku Ministarstva sporta i mladih i Atletskog saveza (ASCG) a u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba “Nikšić”, održan 7. Ostroški polumaraton na kome je nastupilo preko 550 takmičara iz 15 zemalja svijeta: Albanije, Malte, Turske, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Rusije, Litvanije, Ukrajine, Francuske, Slovenije, Češke i Crne Gore.

Takmičare je pozdravio potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar sporta Dragoslav Šćekić i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević koji je otvorio manifestaciju.

Ispred ASCG takmičenju su prisustvovali predsjednik Milorad Vuletić, potpredsjednik Igor Pešić, generalni sekretar Milan Madžgalj, selektor reprezentacije Osman Erović, član stručnog štaba reprezentacije Drago Musić koji je bio i direktor takmičenja, Milena Mudreša koja je bila tehnički delegat Balkanske atletske federacije. Milan Madžgalj je imao funckiju organizacionog delegata Balkanske atletske federacije, a Todor Brajković je bio delegat ASCG na takmičenju.

Iz ASCG saopšteno je da je u apsolutnoj kategoriji kod muškaraca prvo mjesto osvojio David Nikolli (Albanija) sa rezultatom 1:10:07. Drugo mjesto osvojio je Luke Mikallef Perkone (Malta) sa rezultatom 1:10:41, dok je treće mjesto osvojio Bahattin Uney (Turska) sa rezultatom 1:11:01. Kod žena u apsolutnoj kategoriji trijumfovala je Luiza Gega (Albanija) sa rezultatom 1:17:12. Drugo mjesto pripalo je Marineli Ninevoj (Bugarska) sa rezultatom 1:19:42, dok je treće mjesto pripalo Pinar Demir (Turska) sa rezultatom 1:27:58. Svi učesnici polumaratona su dobili učesničku medalju, dok su trojici prvoplasiranih u svim kategorijama uručena priznanja i novčane nagrade.

Ističu da je u okviru ovogodišnjeg “Ostroškog polumaratona” održano i zvanično prvenstvo Balkana u polumaratonu kao i Prvenstvo Crne Gore u polumaratonu za 2024. godinu.

„Kod muškaraca na Prvenstvu Balkana trijumfovao je David Nikoli iz Albanije sa rezultatom 1:10:07. Drugo mjesto osvojio je atletičar sa Malte Luke Mikallef Perkone sa rezultatom 1:10,41, dok je treće mjesto pripalo atletičaru iz Turske Bahatrinu Uneyu sa rezultatom 1:11,01. Kod atletičarki prvak Balkana je postala atletičarka iz Albanije Luiza Gega sa rezultatom 1:17:12. Drugo mjesto zauzela je atletičarka iz Bugarske Marinala Neneva sa rezultatom 1:19:42, dok je treće mjesto osvojila Turska atletičarka Pinar Demir sa rezultatom 1:27:58. U ekipnoj konkurenciji kod muškaraca prvaci Balkana su postali atletičari iz Turske (Bahattin Uney i Mahsum Deger), drugo mjesto je pripalo atletičarima iz Bosne i Hercegovine (Emir Hastor i Ilija Jukić), dok je treće mjesto zauzela Crna Gora (Željko Dabović i Miloš Vojvodić)“, navodi se u saopštenju.

Prvak Crne Gore za 2024. godinu postao je atletičar AK “Milenijum” iz Podgorice Ivan Bubnov sa rezultatom 1.13:01, ispred Željka Dabovića, član AK “Sparta” iz Podgorice sa rezultatom 1:17:00 i Miloša Vojvodića člana AK “Nikšić” iz Nikšića sa rezultatom 1:23:35. Kod žena trijumfovala je Slađana Pejović iz AK “Nikšić” sa rezultatom 1:32,03, ispred atletičarke AK “Sparta” iz Podgorice sa rezultatom 1:39:21 i Vesne Pavlićević, članice AK “Milenijum” iz Podgorice sa rezultatom 1:43:59.

Foto: Atletski savez Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA