Navijači Čelika organizuju humanitarnu akciju za ugroženu djecu sa Kosova i Metohije

Navijači Čelika organizuju akciju prikupljanja sredstava za ugroženu djecu sa Kosova i Metohije.

Kako navode iz popularne Fap Mašine, kao navijačka grupa u potpunosti su isključeni iz političkih dešavanja, a uvijek su se trudili da kroz razna humanitarna djela, pomognu onima kojima je to najviše potrebno.

„Poseban akcenat na to smo stavili u poslednjih nekoliko godina, prvo osnivanjem kluba dobrovoljnih davalaca krvi, i to za vrijeme dok nijesmo imali fudbalski klub, a onda i kroz razne druge akcije, kojima smo u jednom, makar i kratkoročnom periodu, našim sugrađanima kojima je najpotrebnije, olakšali i uljepšali život“, navodi se u saopštenju.

Nakon što su dobili poziv da pruže simboličnu podršku ugroženim ljudima sa Kosova, u akciji u kojoj učestvuju skoro sve navijačke grupe iz Crne Gore i regiona, odlučili su se za nešto konkretnije, pa će tako u narednih mjesec dana organizovati prikupljanje novčanih sredstava, koja će na kraju uplatiti onima kojima je to najpotrebnije.

,,U narednih par dana ćemo objaviti i sve detalje, na koji način će svi oni koji su raspoloženi, moći da učestvuju u ovoj akciji, s tim da moramo naglasiti da se već dosta ljudi javilo, koji su spremni da uplate svoju donaciju“, dodaje se u saopštenju.

Akcija je počela 1. oktobra i trajaće do kraja mjeseca, a organizuje se u saradnji sa NVO „Pandurica“ i KMF Kaljari, dok su i ostale navijačke grupe iz Nikšića najavile učešće.

Ivan Roćenović
Foto: Fap Mašina

NIKŠIĆ PROGNOZA