Kovačević: Ostroški polumaraton jedna od najboljih manifestacija ovog tipa u regionu

Ostroški polumaraton, sedmi po redu, održava se danas, a trku je otvorio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Kovačević je na svom fb profilu istakao da je Ostroški polumaraton ove godine i Balkansko prvenstvo u polumaratonu.

„Iz preko 15 zemalja blizu 600 učesnika čini ovu manifestaciju jednom od najboljih ovog tipa ne samo u Crnoj Gori već i u regionu“, naveo je Kovačević ovom prilikom.

„Trudili smo se da Ostroški polumaraton u poslednje tri godine podignemo na jedan veći nivo i da organizatorima pomognemo maksimalno. To smo uz pomoć resornog ministarstva i uspjeli. Ove godine nikad više učesnika iz većeg broja zemalja kao što čujemo, a ono što je posebno važno jeste da ima i regionalni karakter. Ove godine to je i Balkansko prvenstvo u polumaratonu što mu daje i evropski karakter“, istakao je Kovačević.

„To je ono na čemu kao lokalna samouprava težimo kada su ove manifestacije u pitanju, i zaista ovo je jedna od najvrednijih manifestacija ovoga tipa ne samo u Nikšiću već u čitavoj Crnoj Gori“, zaključio je predsjednik Kovačević.

Potpredsjednik za demografiju i mlade Vlade Crne Gore i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić je naveo da je velika sreća ne samo za Crnu Goru nego za cijeli region i za cijeli svijet okupiti 550 učesnika iz 15 zemalja.

„Nema ljepšeg mjesta i momenta za trku duše nego ovu koju trčimo prema našem svecu Svetom Vasiliju slava mu i milost“, naveo je Šćekić.

„Želim vam svima da dođete do cilja, ali u svakom slučaju svi koji ste se opredijelili za ovu trku i da učestvujete u ovoj manifestaciji da se fino osjećate, da odavde pođete svi radosni, da se pomolimo svi za mir, za radost svuda u svijetu jer je ova trka upravo za to“, zaključio je Šćekić.

Kako tradicija nalaže prije samog otvaranja i početka maratona, učesnike „Trke za dušu“ pozdravio je i trku blagoslovio Protojerej-stavrofor Velimir Jovović.

Otvaranju 7. Ostroškog polumaratona prisustvovao je i predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić.

Ovogodišnji tradicionalni Ostroški polumaraton koji nosi naziv „Trka za dušu“, koji se održava od Sabornog hrama Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog u Nikšiću do Manastira Ostrog, privukao je pažnju oko 600 takmičara iz 15 zemalja.

Foto: Opština Nikšić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA