Košarkaši Budućnosti sjutra u Čačku

Košarkaši Budućnost Volija sa Kanarskih ostrva su nastavili za Čačak, gdje ih u subotu u 19 očekuje due protiv Borca u okviru 10. kola ABA lige. Podgoričani žele da se što prije vrate na pobjednički kolosjek nakon dva vezana poraza – od Cedevita Olimpija u regionalnom takmičenju, te Gran Kanarije u Evrokupu.

„Čeka nas u Čačku sigurno dobar tim i težak teren. Danas ćemo imati priliku da napravimo plan za utakmicu i da se bavimo Borcem. Međutim mislim da treba da gledamo sebe i da je više na nama, da popravimo određene stvari. Mislim da pristupom, sa odnosom prema svakom posjedu i pametnijom igrom nego što je bila u prethodnih par utakmica možemo doći do pobjede protiv Borca. Moramo odigrati bolje i biti fokusirani svih 40 minuta, ne samo 20 da bi došli do željenog rezultata“, rekao je trener Podgoričana Andrej Žakelj.

Čačani su u prvih devet kola ostvarili učinak od četiri pobjede i pet poraza, dok je crnogorski šampiona na skoru 6-3.

„Imali smo solidno prvo poluvrijeme protiv Gran Kanarije, gdje su protivnici pogodili sve šuteve a i dalje smo imali rezultatski priključak. Nismo uspjeli da iskontrolišemo utakmicu u drugom poluvremenu, napravili smo veliki broj grešaka na oba kraja terena. Protiv Borca u Čačku moramo pokazati reakciju, moramo dobiti utakmicu i daćemo sve od sebe da se spremimo na što bolji način. Imamo samo jedan dan za pripremu i u Čačku nije nikada lako igrati ali moramo da pokažemo reakciju, da pokažemo karakter i da se vratimo sa pobjedom u Podgorucu“, rekao je Marko Jagodić-Kuridža.

Foto: ABA

NIKŠIĆ PROGNOZA