Hrvatska Vlada najoštrije osudila navijačko nasilje u Atini

Hrvatska Vlada danas je najoštrije osudila sinoćne navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Atini u čemu su učestvovali navijači zagrebačkog Dinama i atinskog AEK-a, što je dovelo do pogibije grčkog navijača i izrazila saučešće roditeljima tog mladića.

Hrvatski premijer Andrej Plenković zvao je telefonom grčkog premijera Micotakisa da mu izrazi saučešće i osudi nasilje, saopšteno je na sajtu Vlade Hrvatske.

„Takvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije fudvalsko takmičenje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atine gdje dio navijača čini štetu hrvatskom fudbalu“, prenijeto je u saopštenju.

Dodaje se da ponašanje dijela navijača onemogućava ostale koji u pristojnom i civilizovanom ambijentu žele da prate nastupe hrvatskih klubova i fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Vlada Hrvatske očekuje da se istraže sve okolnosti i sankcionišu odgovorni za navijačke obračune, smrt i povrede drugih navijača. Ambasada Hrvatske u Atini je u stalnom kontaktu sa grčkim vlastima povodm osamdesetak privedenih hrvatskih državljana.

Utakmica 3.kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama, predviđena za danas je odložena prema odlukom UEFA-e.

Grčki navijač atinskog fudbalskog kluba AEK izboden je noćas nožem u tuči sa navijačima hrvatskog kluba Dinamo Zagreb u Atini i podlegao je povredama, saopštila je grčka policija.

Zagrebački fudbalski klub Dinamo osudio je incident u kojem je desetak osoba povrijeđeno na obje strane, a sotinak ljudi je uhapšeno.

Foto: Guliver

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA