Endi Rodik: Novak najbolji sportista svijeta

Nekada veliki rival na terenu, negde sa početka Novakove karijere kada ga je Srbin nervirao (posebno zbog dugog tapkanja loptice u ključnim poenima), a danas veliki poštovalac lika i djela Novaka Đokovića. 

Endi Rodik je u izjavi medijima u SAD istakao da je Novak Đoković najbolji sportista današnjice i čvrsto stoji iza toga. 

„Dominacija Novaka i njegov način da konzistentno pobjeđuje, to je zaista apsurdno! On je vjerovatno najpouzdaniji igrač kojeg smo ikad imali u ovoj igri. Ne bih se kladio protiv njega nikada, ni na jednoj podlozi, ni u jednom formatu. Nemoguće je pronaći statistički argument protiv njega da je najbolji ikad. To vam je kao da sada dokazujete gravitaciju. On je sada izjednačen sa Margaret Kort, ali želi i 25. Grend slem. Poslije toga, on će igrati protiv svoje sijenke, nema više ništa drugo za njega. Dolazi do matriksa između toga šta je njegova motivacija i šta mu tijelo govori. Nikada ne potcjenjujte zdravlje, posebno pred kraj svoje karijere, ali, ako je on motivisan, njegovo tijelo izgleda kao da će igrati još par godina. Nije čak ni blizu preuveličavanja da kažem da je najbolji sportista na svijetu u ovom trenutku“, rekao je Endi Rodik. 

Foto: EPA-EFE

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA