Dulović obezbijedio medalju na EP u Zadru

Igrao se Nenad Dulović šaha, rizikovao sve do polufinala 59. Evropskog prvenstva u karateu. A u njemu pokazao zašto je najbolji borac kategorije do 67 kilograma – deklasirao je domaću nadu u hali „Krešimir Ćosić“ Borana Beru – 6:3 i osvojio 13. medalju u istoriji crnogorskog karatea na najvećim smotrama Starog kontinenta.

Dulović će se u finalu za zlato boriti sa Mađarom Ivešom Tadešijem.

U prvoj borbi Njemac Gezernik, neugodni ljevak je iskoristio kockanje našeg borca, preokrenuo na devet sekundi prije isteka borbe, a onda udarci u nizu Dulovića su namjerili na Poljaka Miloša Sobjeckog, i dobio ga je iskusno, bez prevelike potrošnje – poveo na minut do kraja a onda još po jedan prolazak desnim krošeom iznad i ispod garda za laganu pobjedu.

U trećoj borbi, odmah minut potom i opet ljevak Balotis iz Grčke. Neugodni Grk je preokrenuo na osam sekundi do kraja imao 1:4, ali napadom je Dulović natjerao rivala na peti penal i diskvalifikciju Grka na 2,2 sekunde do kraja.

U meču za medalju sa šaha je Dulović krenuo u juriš i odmah je plasirao vazari i rutinski potom desnim krošeom odbijao napade.

„Uspio sam da dođem do polufinala samo zahvaljujući ogromnoj volji i iskustvu. Moj meč prvog kola bio je poslednji na tatamiju tri, a meni je u tom periodu zbog dijabetesa tipa 1, šećer ‘pao’ na četiri. No, izgurao sam, a već pred polufinale je šećer bio devet i onda sam i ja bio pravi. Srećan sam, još jedno finale zaredom na najvećem takmičenju, ali i zahvalan našoj ekipi koja je nadglasala domaću publiku. Čuo sam veliku podršku i značila je, zaista. U nedjelju će biti lakše, zna se satnica a ja ću dati maksimum“, kazao je viceprvak svijeta.

A junaci su i muški kata tim, koji će se za bronzu u subotu nadmetati sa Azerbejdžanom.

Dobili su Srbiju lako, potom Njemačku istim odabirom kate kao rival, za svega 0,3 boda.

U polufinalu je svjetski viceprvak svijeta, Turska, bio prejak.

„Mogli smo više da rizikujem i izgubimo samo manjom razlikom. Ovako, ostavili smo odličnu katu za bunkai potom u pokušaju da opet dobijemo Azerbejdžan. Pronijenili su vodju tima u odnosu na prošli meč“, kazao je vođa crnogorskog tima Vladimir Mijač.

Nemanja Mikulić će se u nedjelju boriti za bronzu.

Na Evropskom prvenstvu učestvuje 667 takmičara iz 51 zemlje.

Specijalni izvještač Vijesti

foto: Boris Brnović/KSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA