Budućnost saznala imena svih rivala u Evrokupu

Košarkaši Budućnosti saznali su na današnjem žrijebu i preostale rivale u grupi Evrokupa. U pitanju su francuski Burg, litvanski Litkabelis, poljski Šljonsk i rumunski Kluž.

Ranije je bilo poznato da će „plavi“ igrati protiv Gran Kanarije, Ulma, Turk Telekoma, Arisa i Trenta.

Podogričani su čekali žrijeb iz drugog šešira na osnovu rezultata iz tri posljednje sezone.

U ovoj sezoni je format Evrokupa izmijenjen.

Prolaz dalje obezbijediće po šest timova, za razliku od prošle kada je osam ekipa išlo dalje. Prva dva će ići direktno u četvrtfinale, a preostala četiri će igrati osminu finala. Osim toga, u polufinalu i finalu igraće se na dvije pobjede, za razliku od prošlosezonskog formata, gdje se od osmine finala do kraja igrala eliminaciona faza – po jedna utakmica u svakoj rundi.

U odnosu na prethodnu godinu, ove sezone nastupiće tri nove ekipe – u pitanju su Aris iz Soluna, Bešiktaš iz Istanbula i Volvs iz Viljnusa. Oni će zamijeniti grčki Promiteas, tursku Bursu i italijansku Brešu.

U finalu prethodne sezone Gran Kanarija je savladala Turk Telekom , ali je tim sa Kanarskih ostrva donio odluku da se iz finansijskih razloga ne takmiči u Evroligi, za koju je izborio učešće.

Grupa A: Hapoel Tel Aviv, Huventud, Cedevita Olimpija, Pariz, Venecija, Volvs, Bešiktaš, Hamburg Tauers, Prometej, London.

Grupa B: Gran Kanarija, Budućnost, Ulm, Burg, Turk Telekom, Litkabelis, Aris, Trento, Šljonsk, Kluž.

Izvor: RTCG

Foto: Eurokup

NIKŠIĆ PROGNOZA