Budućnost na krilima Rajta stigla na korak od nove titule

Crnogorski velikan je stavio jednu ruku na novi pehar… Košarkaši Budućnost Volija slavili su protiv SC Derbija i u drugom meču plej-ofa za košarkašakog šampiona Crne Gore i sada ih još samo korak dijeli od nove titule.

“Plavi” su u meču u kojem su bili formalni gost slavili sa 90:82, a blistali su na krilima Mekinlija Rajta, koji je odigrao fantastičnu utakmicu.

Oba tima u pomalo NBA ritmu su odigrala prvu četvrtinu, a nakon trojke Tomislava Ivišića “studenti” su imali 35:28 u finišu prvih 10 minuta – u tom periodu Budućnost je ubacila šest trojki, a SC Derbi pet.

Kada je ekipa Dejana Jakare sredinom druge četvrtine naon trojke Davida Mirkovića otišla na plus 11 (48:37), činilo se da bi mlađi podgorički klub mogao do 1:1, ali

Budućnost se serijom 10:0 brzo vratila, do posljednje dionice viđen je izjednačen meč, a onda je Rajt preuzeo stvari u svije ruke, a “studenti” praktično nestali sa terena.

Tokom prva četiri minuta posljednjeg dijela SC Derbi je ubacio samo dva poena, a Rajt je 26. poneom u tom trenutku odveo plave na 82:76 i praktično riješio pitanje pobjednika…

Rajt je na kraju utakmicu završio sa 28 poena, a kod Budućnosti pratili su ga Jogi Ferel sa 19, Andrija Slavković sa 13, Petar Minić i Aleksa Ilić sa po devet poena.

Na drugoj strani, bez nagrade je ostala super partija Ivišića koji je ubacio 25 poena – Mateo Drežnjak je upisao 13, Nikola Pavlićević 11, a David Mirković osam poena.

Naredni meč, možda i posljednji u seriji, igra se u nedjelju.

Foto: KK Budućnost Voli

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA