Borozan: Selektor me ubijedio da sarađujemo, spreman sam za izazove

Počela je „operacija Njemačka“ – u nekompletnom sastavu okupili su se rukometaši Crne Gotre i krenuli sa uigravanjem za Evropsko prvenstvo. 

Selektor Vlado Šola na prvom treningu u dvorani „Verde“ na raspolaganju je imao devet igrača.

To su golman Filip Borozan, krila Aleksandar Bakić i Mirko Radović, pivoti Nemanja Grbović i Miodrag Ćorsović, te bekovi Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vasilije Kaluđerović i Vuko Borozan.

Po završetku klupskih obaveza, saigračima u nacionalnim timu, do kraja godine, priključivaće se i preostalih 12 igrača koji konkurišu za mjesto u sastavu za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč na EP „lavovi“ će odigrati 12. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija. Plasman u glavnu rundu izboriće prvoplasirane selekcije.

Među „lavovima“ je nakon šest i po godina ponovo Vuko Borozan, nekada jedan od najboljih lijevih bekova na planeti.


„Osjećaj igranja za reprezentaciju je uvijek fenomenalan. Nekoliko puta sam razgovarao sa selektorom, ubijedio me da sarađujemo zajedno. Sa Lovćenom je dobro bilo iskustvo igranja u Evropi, osjećam se dobro, spreman sam za sve izazove. Pratio sam igre reprezentacije u prethodnom periodu, smatram da imamo kvaliteta“, kazao je Borozan.

Nije želio da priča o prošlosti, zbog čega ga nije bilo u dresu reprezentacije.

„Što je bilo, bilo je. Ne bih se vraćao na te stvari, koncentrisan sam na ove pripreme. Tu sam da se pripremam za Evropsko prvenstvo, dokažem selektoru i konkurišem za ekipu.“

Prokomentarisao je Borozan grupu na šampionatu.

„Rano je za prognoze, sigurno da je grupa teška. Sve tri ekipe su podjednako dobre. Na nama je da naporno treniramo i damo sve od sebe. Vjerujem da možemo da prođemo dalje. Važan je taj prvi meč sa Mađarima, sada smo iskusniji za neka velika takmičenja“, istakao je Borozan.

Selektor Vlado Šola očekuje dobar rad do odlaska na šampionat.

„Kompletiraćemo se tek krajem godine, a 26. decembra ćemo početi da radimo na taktici. Atmosfera je dobra, igrači su dobro prihvatili sve moje zamisli“, kazao je Šola.

Hrvatski stručnjak je želio da se Borozan vrati u nacionalni tim.

„Drago mi je da se Vuko vratio, kada je bio u formi, bio je jedan od najboljih bekova u Evropi. Nije zaboravio da igra rukomet što je pokazao igrama u Lovćenu ove jeseni. Ipak, želim da naglasim da smo mi tim, igraće oni koji su u najboljoj formi“, poručio je Šola.

Foto: RSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA