Milović: Ispitati slučaj smanjenja kazne silovatelju maloljetnice

Ministar pravde Andrej Milović i državni sekretar u Ministarstvu pravde Aleksandar Bakrač održali su sastanak sa advokatom i članovima porodice žrtve silovanja koja je u trenutku izvršenja djela bila maloljetna, a u vezi slučaja koji ovih dana izaziva veliko interesovanje crnogorske javnosti, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Navodi se da je sastanak održan kako bi se razmotrilo nezadovoljstvo porodice u vezi sa presudom donesenom protiv učinioca tog krivičnog djela.

“Članovi porodice izrazili su svoje nezadovoljstvo presudom, naglašavajući da smatraju da kazna nije adekvatna težini počinjenog djela. Istakli su da su očekivali strožu kaznu koja bi poslala jasnu poruku o ozbiljnosti ovog krivičnog djela i pružila pravdu za žrtvu i njenu porodicu”, kaže se u saopštenju.

Ministar Milović je saslušao članove te porodice i advokata, te izrazio duboko saosjećanje prema žrtvi i njenoj porodici.

“On je istakao da će se, u skladu sa zakonom i zakonskim mogućnostima ministra, založiti da se cijeli slučaj ispita do kraja. Takođe, naglasio je da će Ministarstvo pravde nastaviti raditi na unapređenju zakonskih okvira kako bi se ovakvi slučajevi efikasnije procesuirali i kako bi se pružila bolja zaštita žrtvama”, kaže se u saopštenju.

Milović i Bakrač izrazili su zahvalnost porodici i advokatu na iskazanoj hrabrosti i odlučnosti u borbi za pravdu.

Foto: Vijesti/Boris Pejović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA