Bolji uslovi za SK „Čelik“: EPCG Željezara Nikšić će im adaptirati prostorije

„Radnici EPCG Željezare Nikšić od naredne sedmice počeće sa sređivanjem prostorija Streljačkog kluba „Čelik“, najavio je izvršni direktor te firme Đorđije Manojlović.

Streljački klub (SK) „Čelik“ najstariji je klub te vrste u Crnoj Gori i uprkos izuzetno lošim uslovima u kojima rade opstaje već 66 godina.

Osnovan je 1957. godine u okviru istoimenog Sportskog društva ondašnje nikšićke Željezare.  

„Streljački klub „Čelik“ je jedino nešto što je ostalo od Željezare u onom njenom izornom smilu. Predstavnici Kluba su došli kod nas, predstavili rad kluba i uslove u kojima već decenijama funcionišu. Imamo iskustva u tim radovima jer već tri mjeseca sređujemo željezarine hale, pa ćemo u Klub poslati jednu ekipu radnika, kupiti materijal i srediti njihove prostorije“, rekao je Manojlović za RTNK.

Prostorije Streljačkog kluba „Čelik“ nalaze se u zgradi „Desetka“ u Njegoševoj ulici. Za tradiciju dugu skoro sedam decenija, kaže Milica Popović iz Kluba, zaslužni su entuzijasti kao što su bili  Miladin Madžo Vujičić, Ljubo Drinčić i Rade Bulajić, kao i njen otac Dušan Popović.

O uspješnosti “Čelika” govore brojne medalje i priznanja, klub je imao četiri reprezentativca SFRJ u različitim discplinama u kojima neki do članova imaju i rekorde.

Osam godina uzastopno članovi reprezentacije Crne Gore u disciplini vazdušni pištolj i puška su bili isključivo članovi ”Čelika”, Kluba koji je bio među deset najboljih streljačkih klubova u SFRJ.

Dovoljno je možda pomenuti samo Radomira Kneževića, najboljeg strelca u istoriji crnogorskog streljaštva, pa Slavka Drinčića koji je 15 godina držao juniorski rekord u SFRJ.

Istoriju Kluba obilježila je sjajna ženska ekipa u kojoj su bile Branka Đurković, Nataša Bulajić i Nevenka Milović.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK/fb SK “Čelik”

NIKŠIĆ PROGNOZA