Bogavac: Zvezda je favorit, bićemo spremni da odgovorimo

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19) protiv Zadra počinju plej-of seriju AdmiralBet ABA lige, dok će drugi crnogorski predstavnik, SC Derbi, u ponedjeljak (18) gostovati Crvenoj zvezdi u prvom četvrtfinalnom meču.

„Studenti“ drugu godinu zaredom igraju u plej-ofu regionalnog takmičenja, a u doigravanje su opet ušli sa osme pozicije. Za razliku od prošle sezone, kada su igrali sa Partizanom, igrači SC Derbija će ove sezone odmjeriti snage sa „crveno-bijelima“, koji su regularni dio sezone završili na prvom mjestu.

Ekipa Dejana Jakare je oba puta ove sezone izgubila od Zvezde – u Podgorici je bilo 91:77, a u Beogradu 94:76.

„Očekujem da odigramo bolju utakmicu, nego što je to bio slučaj prije nekoliko dana u Beogradu, u regularnom dijelu sezone. Mislim da tada nismo odgovorili fizički kako je trebalo. Ima dosta prostora da naučimo iz naših grešaka. Znamo protiv kakve ekipe igramo. Ne treba mnogo trošiti riječi o sastavu Zvezde. Biće teška utakmica, ali mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo“, kazao je košarkaš Derbija, Luka Bogavac.

Bogavac je prethodnog ljeta iz Podgorice stigao u SC Derbi. U AdmiralBet ABA ligi je prosječno na terenu provodio 17,8 minuta i za to vrijeme ubacio 7,8 poena, uz 2,5 skokova i 1,4 asistencije.

„Kroz sezonu sam probao da nađem svoju ulogu. Mislim da sam napredovao u odnosu na početak sezone. Dobio sam značajnu ulogu i zahvalio bih se treneru na ukazanom povjerenju“, rekao je mladi košarkaš.

Bogavac je prošle sezone igrao u plej-ofu NLB ABA2 lige. Tada je bio jedan od najboljih igrača Podgorice, koja je u četvrtfinalu savladala Zlatibor, da bi u polufinalu izgubila od Krke.

„Prošle godine sam igrao plej-of NLB ABA2 lige, sigurno da je razlika u nivou. U polufinalu smo igrali protiv Krke. Odigrali smo dobru utakmicu, ali smo izgubili od tima koji je kasnije ušao u AdmiralBet ABA ligu. Ove godine sa SC Derbijem igram u plej-ofu protiv Zvezde, koja je favorit“, zaključio je Bogavac.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA