Akademik dominira u svim kategorijama; Pantić: Vraćamo se na pravi put

Takmičari Džudo kluba Akademik prethodnog vikenda su na državnom prvenstvu za seniore, koje je održano u Podgorici, u ukupnom plasmanu osvojili prvo mjesto i tako potvrdili dominaciju na domaćoj sceni, koja traje već dugi niz godina.

Nikšićki klub je ujedno i najbolji džudo klub u Crnoj Gori za sve uzraste kadegorije od mlađih pionira do seniora.

“Početak prvog dijela takmičarske sezone i više je nego uspiješan za naš klub s obzirom na to da ranijih godinam nismo imali dominaciju u uzrastu kadeta i juniora”, kazao je za portal RTNK direktor kluba i aktivni takmičar Danilo Pantić.

Akademik je u Podgoricic osvojio tri zlatne medalje, četiri srebrne, isto toliko bronzanih i šest petih mjesta.

Prva mjesta osvojili su Marija Simić, Nikola Gušić i Nebojša Gardašević, srebro je pripalo Nikoli Stanišiću, Nikoli Gardaševiću, Tamari Gardašević i Nataši Jeftić, dok su se bronzanom medaljom okitili Đorđe Perišić, Matija Milović, Marko jancer i Ljiljana Radojičić. Takmičare su predvodili treneri Dragana Šćepanović i Marinko Đurđevac.

“Rezultati bi bili znatno veći i masovniji ali prva ekipa seniora koju čine Raičević Novo, Peković Jovana , Gušić Marko, Pantić Danilo, Tomić Aleksandar nisu zauzeli učešće na državnom seniorskom prvenstvu zbog sportskih povreda”, kazao nam je Pantić.

Pantić je kazao da klub u predhodne četiri godine prolazi kroz težak period kako na državnom nivou tako i na međunarodnoj džudo sceni.

“Zbog sudski sporova i politika džudo saveza, zatim teškog perioda za vrijeme kovida ostavili su posljedice na naše reprezentativce i na rad i razvoj kluba, finansije i samo poslovanje kluba. Sve to usporilo je napredak i razvoj našeg kluba u svim sportskim i rezultatskim pogledima. Ovi najnoviji rezultati su ipak pokazatelj povratka na pravi put i najave novih rezultata Akademika za takmičarsku 2024. godinu ukoliko se nastavi podrška Opštine Nikšić i MUP-a Crne Gore”, istakao je Pantić.

Branko Čupić

Foto: DŽK Akademik

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA