Adžić: Nadam se da će ova selekcija ući u istoriju

Omladinska reprezentacija Crne Gore pobijedila je u meču drugog kola turnira elitne runde kvalifikacija selekciju Izreala sa 1:0 i tako došla na domak od Evropskog prvenstva. Izabranici Gorana Perišića su do trijumfa došli u šestom minutu nadoknade vremena, golom koji je postigao Vasilije Adžić.

-Utakmica je bila definitivno bila mnogo teška, imali smo jednog vrlo jakog protivnika koji je bio favorit u grupi. Momci su dali svoj maksimum i ispunili smo ono i što smo očekivali prije utakmice. Sada je sve na nama i nadamo se dobrom rezultatu između Norveške i Izraela, da bi ostvarili svoj san i otišli na EURO – rekao je Vasilije Adžić.

Biser našeg fudbala je odlično reagovao u tom 96. minutu i postigao jedini gol na meču.

-Moj gol je došao kasno, mogao sam i ranije da ga postignem iskreno, ali ono što je bitno je da je došao u pravom trenutku i za najveće slavlje. Meni je čast što sam ja taj koji je riješio utakmicu, ali zaista sve idu pohvale mojoj ekipi koja je stvarala šanse, dominirala u jednom dijelu utakmice i zaista sam ponosan na njih.

Na pitanje da li je vjeruje da ova generacija može da ode na Evropsko prvenstvo, Adžić je odgovorio:

Vjerujem naravno, da nije tako ne bih bio ovdje. Napomenuo bih da sam na dodjeli nagrada rekao da želim biti dio ekipe i da želim da pomognem. Nadam se da ćemo kao prva selekcija u istoriji Crne Gore u fudbalu ostvariti taj uspjeh – poručio je Vasilije Adžić.

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA