U BiH se otrovala dvojica dječaka: Životno ugroženi

Dvoje djece rođeno 2010. i 2011. godine jučer je hospitalizovano na Klinici za pedijatriju Kliničkog Univerziteta u Sarajevu zbog, kako nezvanično saznajemo, trovanja ugljen monoksidom.

Kako nam je potvrdila portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić, Policijska uprava Ilidža je juče oko 17 sati zaprimila dojavu da se u ulici Jahijela Fincija br. 50 na Ilidži u improviziranom objektu za proizvodnju kolača nalazi dvoje djece u besvjesnom stanju.

Riječ je o dvojici dječaka rođenih 2010. i 2011. godine.

Po izlasku na mjesto događa, policijski službenici su konstantovali informacije koje su zaprimili od građana i dječaci su hitno prevezeni na Kliniku za pedijatriju KCUS gdje su hitno hospitalizovani i trenutno se nalaze na intenzivnoj njezi.

Dječaci su u životnoj opasnosti.

Uviđaj u ulici Jahijela Fincija obavili su policijski službenici, tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo, sudski vještak i ekipa „Sarajevo-gas“.

Prema nezvaničnim informacijama, kod dječaka je došlo do trovanja ugljen monoksidom, a zvanične informacije bit će poznate u toku dana.

foto:klix.ba/printscreen

NIKŠIĆ PROGNOZA