Srbija: Sukob migranata na Paliću

Tokom prijepodneva došlo je do sukoba među stranim državljanima u pansionu na Paliću u Srbiji, nedaleko od Subotice.

Građani koji žive u okolini pansiona navode da su čuli pucanj. Jedna osoba smještena je u bolnicu i životno je ugrožena.

Na Paliću je oko 9.30 časova došlo do sukoba među stranim državljanima koji su smješteni u pansionu u Ulici Lajoša Košuta, javlja dopisnik RTS-a iz Subotice.

Prema prvim informacijama, jedan stranac je nakon sukoba smješten u subotičku bolnicu i životno je ugrožen.

Građani koji žive u okolini pansiona navode da su čuli verbalnu raspravu i pucanj.

Uviđaj je u toku.

Kako prenosi portal Subotica.com, jedna Subotičanka koja sa porodicom živi u ovom inače mirnom i uređenom deijlu prigradskog naselja kaže da čuju pucnjavu s vremena na vrijeme, ali da se u većini slučajeva činilo daleko od njihovih kuća, u šumskom i slabije naseljenom dijelu Palića i Subotice, međutim da se sve češće ovakve situacije ponavljaju sa, reklo bi se, lokacija bliže njima.

– U sred bela dana čujemo pucnjavu, tu ima jedna kuća za koju sumnjamo da je stjecište migranata, u kojoj se zadržavaju migranti, ali kada god smo zvali policiju rečeno nam je da su to legalni migranti – kaže ona za Subotica.com.

Dodaje da se boje za bezbjednost djece,

– Ovaj kraj je miran, ima puno druge djece, imali smo i ranije te grupe, ali nije bilo pucanja. Evo sada gledam s prozora čovjek ranjen, na engleskom zapomaže „Help, help“, zvali smo policiju, relativno brzo su došli zajedno sa hitnom pomoći.

foto:Dragan Mujan/Nova.rs/MUP

NIKŠIĆ PROGNOZA