Raspao se pokret Mi – glas iz naroda: Nestorović napustio udruženje koje je osnovao

Pokret “MI – Glas iz naroda” saopštio je da je u toku procesa preobražaja pokreta “došlo do izvjesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, da su i dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić u utorak demonstrativno napustili Pokret “MI – Glas iz naroda”.

“U sijenci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača dr Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsjednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio pokret, a za njim i Aleksandar Pavić“, piše u saopštenju.

Dodaje se da pokret nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku.

“Njime će rukovoditi Vijeće Pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević“, dodaje se.

Ističe se i da u radu pokreta sve „ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju“.

“Drugim riječima, pokušaj razbijanja pokreta nije uspio i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vrijeme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja pokreta“, navodi se na sajtu.

Foto : N1

NIKŠIĆ PROGNOZA