Mještani o ubici iz Mladenovca: Bio je problematičan i nasilan, nema ko ga se nije plašio

Zbog novog masakra u Srbiji uhapšen je U. B. (21). On je preksinoć nasumično pucao po ljudima u dva sela kod Mladenovca, nedaleko od Beograda, te ubio osam, a ranio 14 osoba.

Pomahnitali napadač je nakon masakra pobjegao, a potraga za njim trajala je do ranih jutarnjih sati kada je nađen 50 kilometara dalje, kod Kragujevca, gdje se sakrio u kući rodbine.

“Nema ko ga se u selu nije plašio… Stalno je bio problematičan, a često i nasilan. Kažu da je prije izvjesnog vremena napao i službenu osobu, ali je to prošlo bez nekih većih posljedica po njega”, rekao je mještanin Dubone, sela u kojem je Blažić živio s porodicom gdje je pucao po ljudima, kao i u selu Orašje.

“Otkad ga poznajemo, bio je takve naravi”

“Od kada ga poznajemo, bio je takve naravi. Kad je bio mlađi, po selu je vozio traktor. Roditelji tada nisu puštali djecu da izlaze iz kuća jer je on jurio po selu. Dobro da nekog nije pregazio”, dodao je.

Kako ističe, i posljednjih dana se divlje ponašao.

“Susjedi mi kažu da je jurio motorom po selu, mislili su da će nekoga pregaziti. Užas, kakve god prijeke naravi da je bio, niko nije mogao ni zamisliti da će se nešto ovakvo dogoditi. Šokirani smo”, dodao je sagovornik Nove.rs.

U selima Šepšin, Dubona i Malo Orašje prizori su potresni. Porodice ubijenih i dalje ne mogu doći k sebi nakon tragedije.

Nikome nije jasno zbog čega je počinio ovaj zločin i brojne porodice zavio u crno.

“Jao, jao… Žao mi za ovo. Žao mi za sve… Ubio dva djeteta, kažu gore. Eno, ona kuća gore, to mi sad ovaj priča, ja ne znam, da ti kažem, neću kad ne znam nešto, ne znam”, kazao je za N1 mještanin Dubone.

Ljudi u selu su jako potreseni.

“Strašno je ovo za našu državu, ovo je veliki poraz”

“Tuga, tuga. Znači, mladi policajac je godište moje kćeri, 1998. Ubio je njegovu sestru… Ne znam što reći, u šoku sam. Dijete pije tablete za smirenje, nismo spavali cijelu noć. Odrasli su od malih nogu, vrtić, osnovna, srednja”, ističe mještanka ovog sela.

“Strašno je ovo za našu državu, ovo je veliki poraz. Nažalost, za dva dana ovoliko djece pobiti, nije dobro”, rekao je mještanin Dubone.

Kako govore mještani, majka U. B. je medicinska sestra, a otac mu je navodno vojno lice.

Izvor: Telegraf.rs/N1/Nova.rs

Foto: MUP Srbije

NIKŠIĆ PROGNOZA