Masovno trovanje u restoranu kod Orahovca, 100 osoba zatražilo ljekarsku pomoć

Stotinu osoba sa simptomima trovanja zatražilo je medicinsku pomoć nakon obroka u restoranu u Mališevu kod Orahovca. Jedno šestogodišnje dijete je u težem stanju. Dvadest osoba je zadržano na bolničkom liječenju.

Afrim Krasnići, direktor Klinike za infektivne bolesti u Mališevu, naveo je da je među otrovanima šestogodišnje dijete kod kojeg se stanje iskomplikovalo, prenosi RTS Kosovo onlajn.

„Situacija je ozbiljnija, radi se o djetetu od šest godina. Njegove komplikacije trenutno su drhtavica, groznica, temperatura i trenutno ima poremećaj nervnog sistema“, naveo je Krasnići za Klan Kosova.

Kosovska policija je saopštila ranije da je vlasnik lokala u Mališevu priveden.

Kako se navodi u saopštenju policije, od 16.48 do ponoći istog dana, više od šezdeset osoba je zatražilo medicinsku pomoć pod sumnjom da su zaražene hranom iz bara u Mališevu, dok su tri od njih upućene u Univerzitetsko-klinički centar u Prištini na dalje liječenje, prenosi N1.

Prištinski ministar Arben Vitija rekao je da je 11 pacijenata otrovanih u Mališevu zadržano u Univerzitetsko-kliničkom centru, a devetoro u Opštoj bolnici u Prizrenu i da je njihovo stanje stabilno.

Agencija za hranu i veterinu najavila je privremeno zatvaranje tog lokala u Mališevu.

Foto: Envatoelements

NIKŠIĆ PROGNOZA