Makedonska policija otkrila detalje slučaja: Otac djevojčice učestvovao u kidnapovanju

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski održao je konferenciju za medije, na kojoj je rekao da je otac 14-godišnje Vanje G. učestvovao u njenoj otmici, prenosi Nova.rs.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva, tokom protekle noći rasvijetlilo slučaj, obezbijeđeni su dokazi. Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je van zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan zbog umiješanosti u otmicu“, rekao je Spasovski.

Prema njegovim riječima, drugi ubijeni Panče Žežovski (74) nije bio povezan sa Vanjom, ali mu je zbog povezanosti sa jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo.

Maloljetnica je, prema navodima ministra policije, oteta sa ulaza u kuću nakon što je otac prethodno podijelio informacije sa otmičarima.

„Glavni organizator i izvršilac koji je 27.11.2023. godine negdje oko 11 časova ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih je ministarstvo unutrašnjih poslova moglo da dođe, izvršio je ovo krivično djelo. Učiniću sve da ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo“, rekao je Spasovski.

Foto: MUP S. Makedonije

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents