Mediji u Srbije tvrde: Na autu osumnjičenih za ubistvo nije nađen DNK Danke Ilić

Kako tvrdi Nova.rs pozivajući se na izvore u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru nakon pristiglih novih vještačenja na automobilu kojeg su navodno vozili Dejan Dragojević i Srđan Janković nisu pronađeni tragovi DNK-a nestale dvogodišnje Danke Ilić.

Veliki dio terena u Boru, ali i u mjestima u okolini je pretražen i zasad nijedan trag ne ukazuje na to gdje se tijelo djeteta nalazi. Svi sakupljeni podaci, ali i potencijalni materijalni dokazi kao što su alat iz kuće osumnjičenih i drugi predmeti pronađeni na terenu poslati su na analizu kako bi policija došla do novih saznanja o tome gdje se nalazi tijelo Danke Ilić.

Do sada je izvještačeno preko 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP “Vodovod” za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog djela, a prije nekoliko dana u tužilaštvo su stigli rezultati novih vještačenja.

“Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP ‘Vodovod’ u Boru, kao i tragovi sa spoljašnje strane automobila. Do sada su vještačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako i na spoljašnjim dijelovima vozila”, piše Nova.rs.

Prema riječima izvora Nova.rs, očekuju se i DNK vještačenja sa Biološkog fakulteta, a pretpostavlja se da će oni stići u narednom periodu.

Takođe, ovih dana u tužilaštvo treba da pristignu i rezultati iz Nacionalno kriminalističko-tehničkog centra koji je vještačio GPS uređaj iz službenog vozila JKP “Vodovod”, iako je Gašić na vanrednoj konferenciji za novinare pokazao fotografije na kojima je prikazano kretanje, dolazak, okretanje u dvorištu, vraćanje pa i brzinu kojom su se kretali osumnjičeni sa GPS uređaja koji je bio u pomenutom vozilu.

Osumnjičeni radnici borskog JKP “Vodovod“ Janković i Dragijević su 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40), izmjestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je njena majka prijavila da je nestala sa imanja u Banjskom polju.

Uslijedila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svjedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla djevojčica koja podsjeća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dijete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dvije osobe privedene i da su priznale zločin. Tijelo dijeteta do danas nije pronađeno.

Foto: Interpol.int

NIKŠIĆ PROGNOZA