Dačić: U pripravnosti smo, zaštitićemo naš narod

Ivica Dačić rekao je gostujući u specijalnoj emisiji RTS-a da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio podizanje nivoa borbene gotovosti, ne jer se Srbija sprema da interveniše, već da bude u pripravnosti za sve scenarije.

“Mi ćemo svakako zaštititi naš narod, nadamo se da do toga (potrebe za intervencijom vojske) neće doći“, rekao je Dačić, prenosi Kosovoonline, piše Dan.

“Oni udaraju u ono što je osnova opstanka srpskog naroda na sjeveru KiM, a to je lokalna vlast koju moramo da držimo. Nije tu mješovito stanovništvo, pa da kažete da ima tu Albanaca. Trinaest Srba je glasalo na tzv. izborima. Sada imate neke nove odbornike i predsjednike opština ili gradonačelnike, a od starta smo govorili da taj potez može ogromne sukobe da izazove i upozoravali smo međunarodnu zajednicu“, rekao je Dačić.

Kako je istakao, međunarodna zajednica je Beograd ubijeđivao u suprotno.

“Kada se ovako nešto desi, kažu da nisu mogli ništa drugo, on je lud, on je skstremista i to je nova realnost koju niko ne popravlja nego kažu ‘idemo dalje‘“, rekao je Dačić.

Smatra da samo zahvaljujući razboritosti Srba nije došlo do većih incidenata i da sada Srbi čekaju da međunarodna zajednica ispuni svoj dio posla – a to je da se eliminišu negativni efekti ovakvih akcija.

Ističe da se Aljbin Kurti stalno bavi stvaranjem kriza, da je položaj naroda sve gori i teži.

Foto: RTS

NIKŠIĆ PROGNOZA