Brnabić: Predlaganje rezolucije o Srebrenici je farsa, zabrinuta sam za mir na Balkanu

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predlaganje Rezolucije o međunarodnom danu promišljanja i sjećanja na genocid u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama “farsa” i da nikad nije bila toliko zabrinuta za mir na Balkanu kao sada.

„Pozivam sve iz Evropske unije (EU) da se zapitaju kako će izgledati Bosna i Hercegovina nakon glasanja o rezoluciji. Da li će biti zemlja koja je mirnija, stabilnija, u kojoj postoji veće razumijevanje između Bošnjaka, Hrvata i Srba ili nestabilnija u kojoj je potreban jedan incident da se sve zapali. A ko je to uradio, pa prije svega Njemačka, a onda i svi oni iz EU i svi oni koji će glasati za ovakvu rezoluciju“, rekla je Brnabić za Tv Pink, naglasivši da su neke zemlje primorane da glasaju i prijećeno im je.

Kako je navela, predlagači rezolucije iz Zapadnog svijeta su „uzeli šibicu i bacili je“.

„Ja imam dijete od pet godina, na kakvom Balkanu će to dijete sjutra da živi. Pa da li ste vi ljudi uopšte normalni, kako će se danas osjećati Srbi u Bosni i Hercegovini, u Republici Srpskoj, u Federaciji, Drvaru. Kada će svi – ili da slave ili da plaču. Zašto ste to uradili 29 godina kasnije. Baš ih briga“, rekla je Brnabić.

„Sram vas bilo, prije svega vas iz Njemačke, sram vas bilo, šta radite ljudima na Balkanu, svim ljudima na Balkanu, prije svega srpskom narodu ali i svima na Balkanu. Ovo nikome ne donosi ništa dobro. Ali oni imaju svoje mikrociljeve i zbog toga su spremni da žrtvuju sve, da žrtvuju mir i otvore novo žarište“, navela je Brnabić.

Kako je rekla, možda je posredno Njemačkoj cilj da riječ genocid više ništa neće značiti, kao i da je način predlaganja ove rezolucije početak kraja Ujedinjenih nacija jer se sve čini suprotno njenoj povelji.

foto:YouTube RTS-screenshot

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA