Živković: Vjerujemo da ćemo tokom ove ili početkom naredne godine imati vanredne parlamentarne izbore

U Bijelom Polju danas je na opštinskoj izbornoj konvenciji DPS-a izabran odbor od 86 članova, a Konvenciji je prisustvovao lider stranke Danijel Živković koji je istakao da je zadovoljan situacijom na terenu.

Poručio je da DPS, prije svega, sređuje svoje dvorište u susret nekim budućim izbornim izazovima.

„Za očekivati je da nas tokom ove godine očekuje još jedan izborni izazov, s obzirom na to da imamo političku nestabilnost na državnom nivou. Vjerujemo da ćemo tokom ove ili možda početkom naredne godine imati vanredne parlamentarne izbore koje će DPS spremno dočekati“, rekao je on.

Naveo je da je jačanje inrastrukture i komunikacije sa građanima cilj partije na čijem je čelu.

„Da vidimo šta su to problemi i izazovi crnogorskog društva posebno u domenu životnog standarda, obrazovanja kulture i zdravstvenog sistema i vrlo brzo ćemo, za nedjelju – dvije, izaći sa našim ekonomskim programom na kojem smo predasno radili u predhodnom periodu. Biće promjena i u Bijelom Polju i u drugim opštinama i mora se raditi na stalnom zanavljanju, jer u zanavljanju jeste moć prilagođavanja duhu vremena u kojem živimo“, poručio je Živković.

Predsjednik bjelopoljskog odbora dr Elvir Zvrko kazao je da je pred njima veliki posao da vrate Crnu Goru na evropski kolosjek, ubijeđen da za to u partiji imaju energije, volje i stručne i kadrovske potencijale.

„Izborna konferencija je dio šireg procesa reformisanja partije. Svjesni smo brojnih izazova pred nama, ali odlučni da istrajemo u borbi za očuvanje vrijednosti u Crnoj Gori koji su naša politička determinanta. U tom smislu leži velika odgovornost na novom opštinskom odboru kao i na drugim unutar partijskim organima da bi odgovorili na sve izazove i trasirali uspješan put naše partije“, poručio je Zvrko.

Rad izborne konvencije su pozdravili šefovi koalicionih partnera na lokalnom nivou SDP DR Adnan Striković, BS Ernad Suljević i SD Ismar Ćorović.

Foto: Skupština

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA