Kovačević: Ne znam zašto je URA podlegla pritisku, zvaću predsjednika njihovog Opštinskog odbora

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ocijenio je da je „izvršeno nasilje“ nad njegovom izjavom tokom obilježavanja godišnjice bitke na Grahovcu kada je kazao „da će sa onima koji im ne budu braća postupati kao sa Turcima“.

Mediji, kaže, „kreiraju priče i slučajeve“.

– A ja sam često njihova meta – dodao je Kovačević gostujući na Prvoj Televiziji.

Niko, tvrdi, nije na ispravan način interpretirao ono što je rekao.

– Izvršeno je nasilje nad onim što sam rekao i pokušali su da nanesu političku štetu meni i političkoj stranci kojoj pripadam – istakao je Kovačević.

On je ranije rekao da nije pomenuo u negativnom kontekstu bilo kakav narod – već da je u pozitivnom kontekstu pominjao Crnogorce i Hercegovce.

– U mom govoru nema nikakvog poziva na nasilje – dodao je ranije Kovačević.

Više državno tužilaštvo ovim povodom je formiralo predmet. Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“ predao je inicijativu za njegovo razrješenje, a nikšićka Ura danas mu je otkazala podršku.

U odnosu na to, Kovčević je tokom gostovanja na Prvoj Televiziji, kazao da ne zna „zašto su podlegli pritisku i imaju li neke druge interese i razloge“.

– Zvaću u ponedjeljak njihovog predsjednika opštinskog odbora da mi objasni jer iz natpisa u medijima nijesam shvatio razloge. Što ih je motivisalo da povjeruju u kampanju DPS-a, na njima je da odgovaraju. Ali, vlast u Nikšiću ne zavisi od jednog odbornika Građanskog pokreta Ura – rekao je Kovačević.

Foto: Željko Šapurić

Prijava
Obavijesti o
1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Tako je. Nema govora mrznje

NIKŠIĆ PROGNOZA