Živković: Bijelo Polje će ostati bastion snage državotvorne politike

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, otvorio je opštinsku izbornu konferenciju DPS Bijelo Polje, na kojoj su birani članovi opštinskog odbora. Poručio je da je DPS danas najjači politički subjekt u Crnoj Gori i da „to treba svima nama da bude za ponos i putokaz kako u narednom periodu treba raditi.“

Kako je saopšteno iz te partije, Živković je istakao da je pred prisutnima ozbiljan posao, jer je od krucijalne važnosti izabrati prave ljude, one koji će, kako kaže, u naredne četiri godine stajati na prvoj liniji odbrane naše politike i biti najaktivniji, posebno imajući u vidu činjenicu da je DPS, u jednom veoma teškom ambijentu, uspjela da zadrži nivo političke relevantnosti, odbrani državne interese i unaprijedi političku ponudu.

„U Bijelom Polju smo, zahvaljujući našem pregalaštvu i dalje na vlasti, a tako će i ostati, jer ćemo biti bolji od naše političke konkurencije, naša politička i kadrovska ponuda će biti superiornija od one koju nude naši politički protivnici. Bijelo Polje će ostati bastion snage državotvorne politike, građanskog i multinacionalog skalda, evropske priče i grad lokomotiva razvoja sjevera Crne Gore“, istakao je Živković uz podsjećanje na izdvojenih svega 600.000 eura iz kapitalnog budžeta države za ovu opštinu. Projekti započeti za vrijeme DPS kao što su Đalovića pećina, ski centri, nijesu realizovani. „Isprazna obećanja, manipulacije, prevare. Svega 10% je relaizacija kapitalog budžeta. I to je poruka svakom ko želi da ostane na sjeveru, kakvu imamo državnu vlast. Zato moramo raditi na promjeni vlasti, jer smo mi potrebni Crnoj Gori“, kazao je on. 

Naglašavajući da nije nikakav problem da dođe do promjene vlasti, ili zvaničnih politika, Živković je istakao da problem nastaje kada te politike utiču na državni kurs, na njenu vanjskopolitičku orijentaciju i na to kako će država izgledati – da li kao građansko društvo ili društvo u kojem će prioritet imati nacionalisti i oni koji pokušavaju da vrate retrogradne ideje iz 90-ih godina.

„Mi smo danas posvađani sa BiH, Hrvatskom, Srbijom, Kosovom, sa pola međunaredne zajednice i danas ta vlast hoće da nas ubijedi kako će nas uvesti u EU, kako će vrijednosti DF-a da nas uvedu u EU. Građani su postali taoci njihove beznadežno loše politike, gdje god su na vlasti“, istakao je on. 

Živković je kazao da iako je četiri godine u opoziciji, „iako je partija koja se pokušava satanizovati medijski i na svaki drugi način“, DPS danas najjači politički subjekt u Crnoj Gori i to „treba svima nama da bude za ponos i putokaz kako u narednom periodu treba raditi.“

„U kadrovskoj selekciji i kvalitetu programa leži uspjeh jedne politike, ne u obmani, manipulaciji, nacionalizmu, onome što danas nudi naša politička konkurencija, snaga leži u odgovornosti, zrelosti, a budite sigurni i ozbiljnost i odgovorost i zrelost će se vratiti na političku scenu Crne Gore, ovo je samo jedna od prolaznih faza“, zaključio je Živković.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA