„Žalim za žrtvama, osuđujem namjerna pogrešna tumačenja“

Predsjednik Albanske alternative, potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đelošaj kazao je da je neprijatno iznenađen reakcijama pojedinaca na tekst koji je objavio u nedjelju, a koji je, kaže, posvećen 25-godišnjici NATO intervencije u bivšoj Jugoslaviji.

Ističe da je jasno i nedvosmisleno izrazio i žaljenje za nevine žrtve, a među kojima je i član njegove šire porodice.

„Ono što je ciljano i tendenciozno izvučeno iz konteksta, a sa očiglednom namjerom moje diskreditacije, odbacijem sa indignacijom i prezirom“, kategoričan je Đeljošaj.

Posebno osuđuje, kako navodi, namjerna pogrešna tumačenja, relativizaciju i instrumentalizaciju nevinih žrtava zarad političkih ciljeva.

„Takvom polusvijetu ne pripadam i neću nikada pripadati. Razlog vojne intervencije je poznat cijelom svijetu, civilne žrtve nikada, niti u jednom trenutku, nisam nazvao niti povezivao sa razlogom sâme intervencije. Ove političke partije koje su potrčale da klevetama i optužbama reaguju, kao i svi koji su kadri da nevine žrtve i djecu koriste za jeftine političke poene, više govore o sebi samima i sopstvenim moralnim dometima. Još jednom, sa dubokim žaljenjem zbog nevino stradalih, ostajem dosljedan u borbi za bolju i sigurniju budućnost naše djece“, naveo je Đeljošaj.

Kako poručuje na kraju: „Za Crnu Goru oslobođenu politike prošlosti, sigurnu u NATO-u, prosperitetnu u Evropskoj uniji“.

U tekstu koji je Đeljošaj objavio, između ostalog je napisao:

„Na današnji dan, prije 25 godina, civilizovani svijet je morao humanitarnom vojnom intervencijom da zaustavi politiku zločina Slobodana Miloševića. Zaustavljeno je etničko čišćenje i još veći zločini“. 

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA