Vukšić: Izborom Milatovića napravljen veliki iskorak

Crna Gora je ušla u proces demokratizacije koji su neke države odavno prošle, rekao je predsjednik Demohrišćanskog pokret Crne Gore Dejan Vukšić. On je to kazao na konferenciji „Crna Gora nakon Mila Đukanovića – izazovi i prepreke“, koju je u Beogradu organizovao Institut za političko umrežavanje.

„Crna Gora je ušla u proces demokratizacije koji su neke države odavno prošle. Izborom Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore napravljen je veliki iskorak. Milo Đukanović je svoju kampanju bazirao na antisrpstvu“, rekao je Vukšić.

„Što se dualnog identiteta tiče, učesnici litija u Crnoj Gori nijesu isključivo bili Srbi“, kazao je Vukšić, prenijela je beogradska „Politika“.

Vukšić kaže da je u politiku ušao na krilima velike pobjede naroda Crne Gore 30. avgusta 2020. godine i zbog litija u kojima je učestvovao. On smatra da stvari u Crnoj Gori ne idu slučajno u dobrom pravcu i da je izbor Jakova Malatovića na mjesto predsjednika države veliki iskorak.

„Imali smo sreću da se pojavio, posebno zbog značaja odlaska “diktature Demokratske partije socijalista i Mila Đukanovića“, kazao je Vukšić.

Foto: Medija centar Beograd

NIKŠIĆ PROGNOZA