Vuksanović: Tražićemo dopunu principa PES-a o formiranju vlade

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović rekao je nakon razgovora sa predsjednikom Pokreta Evropa sad (PES) i najizglednijim kandidatom za mandatara za sastav vlade Milojkom Spajićem da su pregovori protekli u dobrom duhu.

„Zadovoljni smo sadržajem današnjeg razgovora. Smatramo da treba nastaviti pregovarački proces. Treba formirati vladu koja će da vodi državu naprijed“, kazao je Vuksanović novinarima.

Upitan hoće li HGI biti dio vlade, odgovorio je: „To je vrlo ozbiljno pitanje. Nakon izbora smo rekli da nećemo po svaku cijenu ulaziti u vlast. Razgovarali smo o vrijednostima i principima. Na osnovu toga ćemo se opredijeliti. Odluku ćemo donijeti na partijskim organima kad se situacija iskristalizuje.“

Na pitanje da li su im prihvatljivi principi PES-a o formiranju vlade, Vuksanović je rekao da su „iskazali želju“ da se izvrši dopuna principa.

„To ćemo do večeras uraditi i mi i predstavnici albanskih partija. Daćemo predlog dopune u smislu integracije manjinskih naroda. Za nas je presudno da smjer buduće vlade bude neupitno zapadni“, rekao je Vuksanović.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA