Vuksanović: HGI će biti glas Ukrajine u Skupštini Crne Gore

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović sastao se u Podgorici s ambasadorom Ukrajine Olehom Herasymenkom.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz HGI-a, razmijenili mišljenja o društvenim i političkim pitanjima na crnogorskoj sceni i o drugim aktuelnostima od značaja za građane.

“Vuksanović je izrazio solidarnost i duhovnu blizinu s ukrajinskim narodom na čelu s predsjednikom Volodimirom Zelenskim, koji brani svoju teritoriju pod udarom ruske agresije. Naglasio je da danas Ukrajina, dok se junački i hrabro bori za svoju slobodu, istovremeno brani vrijednosti civilizovanog svijeta. Na koncu je kazao da će Hrvatska građanska inicijativa biti i glas Ukrajine u Skupštini Crne Gore, jer borba ukrajinskog naroda zaslužuje svako poštovanje i divljenje”, navodi se u saopštenju.

Herasymenko je zahvalio predsjedniku HGI – ja na podršci i iskazanom prijateljstvu prema narodu Ukrajine.

“Čestitao je uspjeh Hrvatske građanske inicijative na proteklim izborim i povratku u crnogorski parlament, istakavši da je to dobro za državu Crnu Goru i afirmaciju manjinskih prava. On je izrazio zadovoljstvo ogromnom podrškom na koju nailazi u Crnoj Gori”, zaključuje se.

Foto: HGI

NIKŠIĆ PROGNOZA