Mandić: Anketni odbor baviće se nasiljem nad novinarima i crnim trojkama

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio da je pripremljen tekst za formiranje anketnog odbora koji će se baviti slučajevima nasilja nad novinarima i drugim građanima Crne Gore, koji su poznati kao slučajevi crnih trojki.

Mandić očekuje da će se vrlo brzo steći uslovi da odluka bude izglasana u Skupštini zajedno sa anketnim odborom koji će se baviti ubistvom saveznog ministra Pavla Bulatovića.

Mandić je to saopštio u tokom sastanka sa Terezom Ribeiro, predstavnicom OEBS-a za slobodu medija.

Kako je saopšteno iz Skupštine Mandić je istakao da je Crna Gora mnogo napredovala u oblasti slobode medija, dodajući da su tri ključna zakona – Zakon o medijima, Zakon o javnom medijskom servisu RTCG i Zakon o audiovizuelnim medijskim uslugama, od strane naših partnera u Briselu, ocijenjena kao u potpunosti usklašena, te da očekuje da će se naći pred Vladom već naredne sedmice.

Mandić je naveo da su ovi zakoni ključni za dobijanje pozitivnog IBAR-a, ali prije svega za kvalitet života svih građana Crne Gore, te iskazao uvjerenje da će ih Skupština usvojiti u najkraćem roku i uz široku podršku poslanika.

Kako sa navodi u saopštenju, Mandić je predstavnici Ribeiro poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore ističući izuzetno dobru saradnju našeg parlamenta sa OEBS-om.

„Sagovornici su konstatovali da je evidentan napredak u radu i transparentnosti parlamenta i da je izuzetno važno da građani imaju uvid u aktivnosti poslanika“, saopšteno je iz Skupštine.

Foto: Skupština

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA