Vuković: Hajkom neće spriječiti otkrivanje nepočinstava DPS funkcionera

Hajka koju na mene vodi politička ispostava Kavačkog klana, a koja za cilj ima ličnu diskreditaciju, posledica je straha od naših funkcionera i stvaranja ambijenta za efikasnu borbu protiv mafije sa pozicija izvršne vlasti, istakao je večeras predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

Iz opštinskog odbora DPS Nikšić optužili su Vukovića i predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da su juče u nikšićkoj Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog prisustvovali „parastosu četničkom đeneralu Draži Mihajiloviću“.

Vuković je i danas saopštio da je na poziv Eparhije budimljansko-nikšićke juče u Sabornoj crkvi prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom ktitorske slave tog hrama – praznika Svetih carskih mučenika Romanovih.

„Kao odgovoran čovjek, radi građana sam pružio dodatna pojašnjenja, što smatram da mi je obaveza kao funkcioneru koji nema šta da krije. Niti sam šta ukrao, niti sam sa kim iz kriminalnih klanova drugovao, niti sam im polagao račune, ali sam siguran da će, ko god da iz Demokrata bude na pozicijama sa kojih će se stvarati ambijent za borbu protiv mafije, do kraja raskrinkati vezu između DPS-a i aktera prepiski sa SKY aplikacije, nakon čega će svima biti jasni motivi današnje hajke na mene. Ipak, kao što ćemo ubrzo otkriti kako su funkcioneri DPS-a, u periodu kada je Opština Nikšić grcala u dugovima, godišnje, mimo plate, uzimali preko 10.000 eura za „rad u komsijama“, tako ćemo i okriti svaku njihovu kriminalnu vezu, svaku njihovu pljačku i svaku njihovu prevaru. I za to će morati da odgovaraju i nema te hajke da to može spriječiti“, poručio je Vuković.

NIKŠIĆ PROGNOZA