(VIDEO) Pejović: Jedina smo Vlada koja je sebi postavila rokove

Emisija „Vox populi“ emituje se večeras na Televiziji Nikšić od 20.30 časova

Građani će benefite od programa Evropa sad 2 osjetiti već u januaru, kada će biti povećane najniže penzije, kazao je za televiziju Nikšić potpredsjednik Skupštine i poslanik pokreta Evropa sad Boris Pejović.

“Očekujem primjenu Evrope sad 2 od 1.januara naredne godine, kada će se prvo podići minimalne penzije, zbog toga što je riječ o najugroženijoj kategoriji društva, a nakon toga ćemo imati rast ostalih primanja i zarada. Finale će biti minimalne zarade 700e i prosječne 1000 eura”.

On je u našoj emisiji Vox populi podsjetio da premijer Spajić rezultate vezuje za svoju političku karijeru, pa zato ne dovodi u pitanje realizaciju programa.

“Imali smo priliku da čujemo da program Evropa sad 2 zavisi od prodaje Elektroprivrede, takođe da će se u potpunosti ukinuti Fond PIO, prije par dana smo čuli predsjednika Vlade koji je to apsolutno demantovao. Ono što je sigurno je da će Vlada preduzeti sveobuhvatne poreske reforme, da ćemo iskoristiti puni investicioni potencijal Crne Gore, ukinuti biznis barijere, omogućiti poslodavcima da se ipak smanje određeni troškovi koji se odnose na cijenu rada, takođe ćemo smanjiti sivo tržište, racionalizovaćemo troškove, i ono što je jako bitno pokrenućemo razne razvojne projekte”.

Istakao je da su građani dobili odgovornu vlast te da očekuje da će 44. Vlada biti stabilna, jer je, kako je naveo, jedna od rijetkih koja ima konkretne rokove.

Majda Kovačević
Foto/video: RTNK

2 komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

A cijene skacu x15. I dodje mi gore no sto je bilo. A dizete milijardu eura. I kad ne mognemo da platimo drzava u bankrot.

[…] – Očekujem primjenu Evrope sad 2 od 1. januara naredne godine, kada će se prvo podići minimalne penzije, zbog toga što je riječ o najugroženijoj kategoriji društva, a nakon toga ćemo imati rast ostalih primanja i zarada. Finale će biti minimalne zarade 700 eura i prosječne 1000 eura, kazao je Pejović, prenosi portal RTNK. […]

NIKŠIĆ PROGNOZA