(VIDEO) Jelušić: Rekonstrukcija vlade neka vrsta političke nagodbe

Emisija „Vox populi“ emituje se večeras na Televiziji Nikšić od 20.00 časova

Nije dobro što GP URA nije dio 44. Vlade, smatra članica Glavnog odbora te partije Božena Jelušić. Ona je u našoj emisiji „Vox populi“ istakla da je rano govoriti o učincima nove izvršne vlasti, te napomenula da svakom treba dati priliku da ispuni obećano. Ne smatra da je rekonstrukcija vlade neophodna, ali vjeruje da će do nje doći. To će, kako kaže, biti neka vrsta političke nagodbe. Razlog su, kako navodi, isključivo partijski interesi odnosno borba za pozicije.

„To znači samo da ćete godinu dana imati jednu ekipu funkcionera, sledeće godine drugu, a sa ovim zakonima koji se neće nikako promijeniti – oko zarada i nadoknada kad se završi mandat. Vi ćete u stvari samo pojačati socijalnu nepravdu, koja i sada postoji. Tako da ne vidim šta to rekonstrukcija Vlade kvalitativno treba da donese, izuzev svega onoga čemu sve vrijeme svjedočimo, što je borba za poziciju i za vlast. To je problem Crne Gore. Uvijek se više vodi računa o partijskim interesima, tu nikoga ne bih abolirala, a tek nakon toga dolazi interes ove države i njenih građana“, kazala je ona.

Jelušić napominje da bi voljela da nakon rekonstrukcije URA bude u Vladi jer, kako napominje, treba iskoristiti ono što URA ima i što može da ponudi.

Majda Kovačević
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA