(VIDEO) Odbor nije podržao predlog da Dajbabe pripadnu Zeti

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu na današnjoj sjednici nije podržao Predlog zakona o izmjenama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kojim je predviđeno da Dajbabe budu dio Opštine Zeta, a koji su podnijeli poslanici Demokratske narodne partije (DNP).

Sjednicu ste mogli pratiti uživo na portalu RTNK.

Od sedam članova odbora koji su glasali, trojica su glasala „za“, dok su četvorica poslanika bila uzdržana.

Predlog zakona su podržali predsjednik odbora Milun Zogović (DNP) i poslanici Nove srpske demokratije Slaven Radunović i Jovan Vučurović. Uzdržani su bili poslanici Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić, Darko Dragović i Dražen Petrić, kao i poslanik Demokrata Nikola Rovčanin.

Sjednici je, iz redova opozicije, prisustvovao samo predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, ali on nije učestvovao u glasanju.

Odbor je podržao Predlog zakona o izmjenama Zakona o vanparničnom postupku i Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obligacionim odnosima, a koje je podnijela Vlada.

Jednoglasno je podržan Predlog zakona o izmjenama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca, koji je takođe podnijela Vlada.

Razmotren je i Predlog odluke o izmjeni Poslovnika Skupštine Crne Gore, koji je podnijela grupa poslanika, koji je podržan većinom glasova.

Sjednici su prisustvovali: Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jovana Mijović i državni sekretar u Ministarstvu pravde Aleksandar Bakrač.

Foto: Screenshot/Youtube

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA