Ulcinjski DPS izabrao novi odbor u kome nema bivšeg šefa ni puno novih lica: Ostali Škrelja, Nrekić, Tagani…

Novi ulcinjski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) imaće 66 delegata, odlučeno je na lokalnoj Izbornoj konferenciji stranke u nedjelju.

Otvorenom dijelu konferencije, osim gostiju, prisustvovali su i predsjednik DPS-a Danijel Živković i generalni sekretar te partije Aleksandar Bogdanović.

Na Izbornoj konferenciji biralo se 58 delegata budući da su po automatizmu članovi Opštinskog odbora (OO) pet odbornika u ulcinjskom parlamentu, zatim predsjednik mladih OO DPS-a, predsjednica Alijanse žena OO DPS-a, kao i predsjednik OO DPS-a.

Najviše glasova dobio je visoki funkcioner DPS-a Bojan Đakonović 83, zatim slijede Eneida KatanaAmar Hajdarpašić i Kujtim Sukalić po 77…

Sudeći po novom sazivu OO, nekad najjača partija oslonila se na provjerene snage, bez mnogo novih lica, ali sa iskusnim kadrovima poput Ljuiđa ŠkreljeLjora NrekićaRedžepa TaganijaBorislava BašovićaGanija RedžeRadoslava NišavićaPavla MarnikovićaPranvere Suljić

DPS je u periodu između dva izborna ciklusa napustilo nekoliko istaknutih članova i zvučnih imena. Primjetno je da među kandidatima za novi saziv OO nije bilo bivšeg šefa OO DPS-a Seada Osmanovića, zatim Fuada BajrijaTihomira Rakočevića

Sagovornik “Vijesti” iz DPS-a, koji je prisustvovao konferenciji, međutim, tvrdi da u sali nisu bila 83 delegata.

“Bilo je manje i vjerovatno je neko glasao i po dva puta”, kazao je on. Tu informaciju, listu je potvrdio još jedan izvor iz DPS-a.

Ali, novoizabrani šef OO DPS-a Arjan Ljamović tvrdi da su u pitanju dezinformacije i da je sve proteklo u najboljem redu.

On je naveo “da su informacije kojima baratate, netačne”.

“Preciznosti radi, Izbornoj konferenciji OO DPS-a Ulcinj verifikovana su 83 punomoćja od čega su glasala 83 kandidata. Takođe vas informišem da je Izborna komisija predložila konferenciji, s obzirom na to da je dio delegata imao isti broj glasova, da saziv novog OO bude povećan za taj isti broj kandidata. Konferencija je to jednoglasno usvojila”, stoji u odgovoru Ljamovića na pitanja “Vijesti”.

Rakočević svojim putem?

Bivši istaknuti funkcioner DPS-a Tihomir Tihi Rakočević na putu je da formira građansku listu u susret redovnim izborima početkom 2026, saznaju “Vijesti” iz više izvora. Rakočević nije htio da potvrdi, ali ni da demantuje tu informaciju.

“Nemam komentar”, kazao je “Vijestima”.

Izvor “Vijesti” naveo je da Rakočević na listi želi da okupi što više običnih ljudi i intelektualaca, dokazanih u svojim profesijama i bez mrlja u životu i karijerama.

Foto: DPS Ulcinj

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA