„Uzdržani prema vladi, nećemo biti u klubu sa Evropom sad“

Poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin kazao je u emisiji „Link“ na RTCG da će ta stranka u najmanju ruku biti uzdržana po pitanju izbora vlade, ističući i da u novom sazivu neće biti u istom poslaničkom klubu sa Evropom sad.

Dobričanin je rekao da će UCG podržati izbor lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića na mjesto predsjednika parlamenta, dok će po pitanju izbora nove vlade mandtara Milojka Spajića u najmanju ruku biti uzdržani. Rekao je da je u posljednje vrijeme došlo do veoma iznenađujućih političkih poteza mandatara prema UCG. 

„Na sastanku 4. oktobra predsjednik UCG Goran Danilović je Spajiću izložio plan za sastavljanje vlade, kako bi se poštovala volja građana, i to baš ovako kako predviđa nedavno potpisani sporazum. Mi smo prvi izašli s planom da je većina od 30. avgusta ono što većinski građani žele. Od tada, komunikacija skoro i da ne postoji“, kazao je Dobričanin. 

Kazao je da UCG ne misli da je izigrana od koalicije „Za budućnost Crne Gore“. 

„To odgovorno tvrdim“, rekao je Dobričanin. 

On smatra da je bilo neshvatljivo da se podrži vlada za koju bi presudno glasao Mehmet Zenka, koji je, kako je rekao, podržavao DPS i njegove odluke decenijama. 

Dobričanin je podsjetio da su na izborima 11.juna bili u koaliciji sa Evropom sad. 

„Ne bi bilo prirodno da ostanemo u istom klubu poslanika sa Evropom sad. To bi bilo ponižavajuće, nakon svega. Mislim da su građani prepoznali da smo mi odgovorni i dostojanstveni ljudi“, rekao je Dobričanin.

Poslanik UCG kaže da će podržavati u parlamentu sve konstruktivne i razumne predloge, i sve što donosi korist građanima Crne Gore. 

Govoreći o rekonstrukciji vlade, koja se pominje u sporazumu o novoj vlasti, on je rekao da ne očekuju ništa. 

„To je za godinu dana. Vidjećemo šta će tada biti. Da sačekamo, jer Crna Gora još nije politički sazrela, to vidimo svaki dan“, kazao je Dobričanin. 

On je naveo da su prvi govorili da se mora formirati nova vlada bez repova DPS-a. 

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA