„Sloboda izražavanja nikada ne smije biti zloupotrijebljena u svrhu širenja mržnje“

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović oglasio se povodom govora mržnje i mizoginije na račun uvažene profesorice Draginje Vuksanović Stanković sljedećom porukom: 

„Najoštrije osuđujem govor mržnje i mizoginiju čija je meta Draginja Vuksanović Stanković. Sloboda izražavanja nikada ne smije biti zloupotrijebljena u svrhu širenja mržnje. Crnogorsko društvo ne smije ostati nijemo na ovakve napade, te ne smijemo dozvoliti da retrogradni pojedinci na ovaj način blate bilo koga i truju naš javni prostor“, napisao je Odović na mreži „X“.

On se osvrnuo na riječi velikog Marka Miljanova koji je rekao da čojstvo znači čuvati drugoga od sebe, te da je ono iznad junaštva.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Najostrije osuđujem govor mržnje i mizoginiju čija je meta Draginja Vuksanović Stanković.Sloboda izražavanja nikada ne smije biti zloupotrijebljena u svrhu širenja mržnje.Crnogorsko društvo ne smije ostati nijemo na ovakve napade, ⬇️ <a href="https://t.co/Q5MvTxe7Z3">https://t.co/Q5MvTxe7Z3</a></p>&mdash; Janko (@JankoOdovic) <a href="https://twitter.com/JankoOdovic/status/1723776988006031816?ref_src=twsrc%5Etfw">November 12, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Foto: gov.mr

NIKŠIĆ PROGNOZA