Saslušanje Spajića i Šaranovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu zakazano za 26. jun

Kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu, povodom imenovanja vršioca dužnosti direktora Uprave policije Aleksandra Radovića, zakazano je za 26. jun.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković (PES) rekao je, odgovarajući na pitanje poslanika Nikole Janovića (DPS) da su tražili od Vlade izjašnjenje i Vlada se izjasnila.

„Poslat je saziv, određen je datum…“, rekao je Laković koji nije precizirao datum kada će biti održano saslušanje.

Datum je saopštio poslanik GP URA Filip Adžić.

„Mislio sam da je tehnička greška da je neko za 26. jun zakazao kontrolno saslušanje i onemogućio da građani čuju što će premijer i ministar saopštiti. Da li je to greška ili je saslušanje zaista zakazao za 26. jun kada ono neće imati nikakvog smisla“, pitao je Adžić koji je podsjetio da je konkurs za direktora policije u toku i da će do tada možda biti izabran novi direktor policije.

Janović je podsjetio da je 29. marta na Odboru za bezbjednost i odbranu donijeta jednoglasna odluka za kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića.

„S obzirom da do danas nemamo informaciju kada će biti to saslušanje, pitam predsjednika Odbora Miodraga Lakovića da li su se konačno stekli uslovi da ti ljudi dođu i da razjasnimo tu situaciju, s obzirom da su bile teške međusobne optužbe među njima. Ništa nam ne znači kontrolno saslušanje iduće godine, već sada“, rekao je Janović u parlamentu.

Foto: Luka Zeković/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA