Radović traži izbore u Budvi nakon sezone

Lider budvanskih Demokrata Krsto Radović očekuje da se što prije iznađe rješenje za izlazak iz krize. Navodi da su nakon sezone jedini pošteni izlaz izbori.

„Budva je grad koji se trenutno davi u sopstvenom paradoksu. Apsolutna vlast – apsolutna odgovornost. Nakon pobjede na izborima i rezultata koji je obezbijedio većinu koja je samostalno mogla da vrši vlast i nakon koje smo i mi kao odgovorna partija dali podršku u parlamentu predloženim kandidatima za predsjednika opštine i predsjednika skupštine na šta nas je obavezala većinski izražena volja građana čiji interes je naš piroritet, našli smo se u stanju opšte blokade i protivno zdravoj logici u opštem metežu i haosu.Od bolnice i svih spektakulernih projekata stigosmo do ludnice”, kazao je Radović.

Sezona uveliko počela, a kako navodi, sekretari u V.D. stanju, blokirani projekti, neizvjesno funkcionisanje lokalnih opštinskih preduzeća, Skupština opštine nije usvojila predviđene odluke ni iz prvog kvartala, a uveliko smo u drugom, na korak od trećeg.

“Paradoks cijele situacije je upravo u tome što je aktuelni predsjednik opštine u pritvoru zbog potencijalnih okolnosti iz privatnog života i iako apsolutno poštujemo pretpostavku nevinosti ne smijemo zanemariti činjenicu da funkcioneri vladajuće koalicije uporno cijeli događaj prebacuju na polje političkog djelovanja i time opštinu Budva drže kao taoca i veoma neodgovorno ugrožavaju njeno normalno funkcionisanje , građane izlažu nepotrebnoj neizvijesnosti izazivajući ambijent nedostojan grada poput Budve i povjerenja koje im je na izborima ukazano”, kazao je Radović. Nedavno smo , kako je naglasio, svjedočili neviđenom nasilju i primitivizmu na Jazu.

“Nasilje kao čin najoštrije osuđujem i to nikako nije slika koja treba da se plasira iz grada koji je prestonica turizma, grad kandidat za evropsku prestonicu kulture.Prosto jedna vrsta političkog nasilja rodila je drugo nasilje i tome se mora stati na put.Istupanje pojedinaca iz odborničkog kluba Demokrtskog fronta savim je očekivana situacija, prošlo je vrijeme autokratije i jednoumlja ,protiv čega smo se borili trideset godina.Pojedinci jasno razumiju serviranu podmetačinu i ne žele da učestvuju u njoj, ne žele da budu dio političke igre koja je definitivno samo na štetu grada i građana.OKG je nepopularna krilatica koja je kakrakterisala pojedince iz DPS režima Budve u periodu za nama i trebala bi da zamisli sve sudionike aktuelne većine”, istakao je Radović.

Izlazak iz ove situacije, kako ističe, bio je veoma jednostavan i logičan.

“Ako ostavka nije bila opcija , iako bi bila jedini odgovoran čin, imenovanje potpredsjednika namećao se kao riješenje.Praksa ustanovljena još za vrijeme prehodnog predsjednika opštine nastavila se, koncentracija moći u pojedincu i izostanak volje da se jača sistem urušila je svoga tvorca. Pozivam odgovorne pojedince unutar vladajuće ( za sada) većine da iznađu plitičkog kapaciteta i odgovorno se ponesu naspram povjerenja koje im je ukazano.Da zarad sto efikasnije realizacije sezone imenuju odgovorna lica jer Budva mora biti dostojna svog renomea i ne smije ga ni zbog čijeg interesa urušavati, Budva na prvom mjestu glasilo je obećanje.Nakon okončane , nadam se uspješne, sezone jedini pošteni izlaz bili bi izbori”, naglasio je on.

Izvor: Vijesti

Foto: Demokratska Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA